На занятті гуртка початкового технічного моделювання (керівник – Баранська О.А.) відбулась виховна година «Хліб – усьому голова».  Гуртківці шукали відповіді на запитання, як треба відноситись до хліба та чому. Говорили про те, як в роки війни та голодомору люди помирали без їжі, але ділились останнім шматочком хліба. Мова йшла також про те, скільки людей різних професій вкладають свою працю, щоб хліб потрапив до нашого столу.

Це хлібороби, які сіють зерно, вирощують пшеницю, збирають урожай. Це люди, що працюють на млині та перетворюють зерно на муку. Це пекарі, які роблять тісто та печуть хліб. Водії та продавці, які доставляють  хліб до наших домівок. Разом вихованці дійшли до висновку, що хліб не можна викидати в сміття, кидати на землю. На занятті гуртківці дізнались про давні звичаї нашого народу, що пов’язані з хлібом. Хлібом-сіллю зустрічали гостей, хліб-коровай розрізали на весіллі та наділяли ним кожного гостя, дідух – сніп з колосся пшениці або жита заносили до хати на Різдво. Хліб – то символ життя, добробуту, пам’яті предків.

     На занятті діти виготовили об’ємну аплікацію  «Колосок» з паперових стрічок. Наприкінці заняття кожен гуртківець – «колосочок» висловлював свою думку про хліб, яку цікаву інформацію він дізнався та отримав на занятті.

Від stantsiya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.