Завдяки кількарічній праці керівника судномодельного гуртка, у дворі станції є власний басейн, тож можна запускати моделі, тренуватися та змагатися на свіжому повітрі. При цьому немає ризику, що корабель унесе течія — такі випадки бували на річці. Взимку змагання переміщуються у «кімнатний» переносний басейн, але то вже інша історія.

На початку жовтня відбувся перший тур змагань — у класі моделей ECO-mini. Це швидкісні стрімкі човники, керування якими вимагає гарної підготовки, бо носяться, мов шалені.

Учасники зосереджено керували. Моделі гули моторами, витанцьовували кола по басейну та здіймали бризки. Глядачі були у захваті! Варто бачити, як у дітей світилися очі, а вирази їхніх облич — то взагалі щось особливе!

За кількістю балів визначились троє переможців, котрі отримали почесні дипломи та смачні призи.

Вам вже цікаво? Гарна новина: далі буде! Якщо погода буде сприятливою для польотів… тобто, для плавання, в наступні вихідні (10 та 11 жовтня) відбудуться другий та третій тур змагань.

У другому турі змагатимуться більш повільні та поважні радіокеровані моделі-копії справжніх кораблів: вони мають точно пройти дистанцію, позначену буйками на воді, — без поспіху, але вправність та спритність тут необхідні.

Третій тур буде присвячено прямоходам — це одне з найулюбленіших змагань для найменших капітанів, де треба точно влучити кораблем в ціль між позначок.

Від stantsiya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.