Обдаровані діти з гуртка «Початкове технічне моделювання» (керівник Баранська О.А.) розпочали серйозну підготовку до обласних змагань. Гуртківці: Полковська Владислава, Незаймайський Ельдар, Дяченко Кіра,  уже показали свої здібності, і мають перемоги в таких творчих конкурсах, як «Космічні фантазії», «Український сувенір», «Новорічна композиція». Цього року вони вперше візьмуть участь в обласних змаганнях з початкового технічного моделювання. Тож підготовка стала для них важливою задачею.

   Насамперед, діти ознайомились з програмою змагань, обговорили та визначили напрямки підготовки. Було вирішено, що Ельдар буде виготовляти та запускати планер на дальність. Влада обрала для себе виготовлення  моделі транспортної техніки. Кіра  зацікавилась складанням композиції з геометричного конструктора.

     Крім практичних завдань змагання включають в себе й теоретичний залік. Тому  майбутні учасники команди, які будуть представляти наше місто, сьогодні наполегливо вивчають початкові геометричні поняття, знання  про світ інструментів та матеріалів, техніки та космосу. Діти набувають нові  знання, із задоволенням розповідають, як після занять приходять додому й влаштовують «іспити» своїм батькам. Хваляться: « Ольга Анатоліївна, а мій тато не знав, що таке ватерлінія, я йому пояснила». Або  «А моя мама не знала, хто з космонавтів першим вийшов у відкритий космос». Дуже приємно, коли діти захоплюються, цікавляться, розвивають свої творчі здібності та отримують нові знання.

Від stantsiya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.