Вже стало доброю традицією ЦНТТУМ щороку в квітні проводити «Тиждень дизайнера». Цей рік не виключення. До участі у заходах були залучені вихованці гуртків художньо-технічного та початково-технічного профілів: «Початкове технічне моделювання», «Виготовлення сувенірів», «Сувенірна майстерня», «Дизайн та сувеніри», «Моделювання іграшок-сувенірів», «Виготовлення та моделювання сувенірів».
З 24 по 28 квітня на базі шкіл міста та філії «Фрегат» було проведено 6 заходів на тему декоративно-прикладного мистецтва.
Відкривали тиждень дизайну 24 квітня презентацією кращих робіт вихованців, що стали учасниками та переможцями міських, обласних та всеукраїнських конкурсів дитячої творчості за 2016/2017 навчальний рік. Цього ж дня в ЗОШ І-ІІ ст. №15-колегіум відбувся майстер-клас керівника гуртка «Виготовлення та моделювання сувенірів» Кравченко Ольги Вікторівни «Бісерне ткацтво на верстатах». Помічницею педагога була учениця 2-г класу Райхерт Софія. Маленька майстриня, не дивлячись на юний вік, разом з наставницею захоплено та вміло розкрили секрети створення бісерних браслетів на верстаті. Ольга Вікторівна продемонструвала учасникам майстер-класу можливість використання верстату для створення бісерних прикрас, допомогла освоїти непросту зате дуже цікаву техніку виготовлення браслетів і наостанок, відзначила найактивніших та найвправніших вихованців емблемами з надписом «Юний дизайнер». Подібний захід відбувся 25 квітня і в ЗОШ І-ІІІ ст. №12.
МК Бісерне ткацтво на верстаті
Майстер – клас “Перші кроки у квілінг” 26 квітня на базі ЗОШ І-ІІІ ст. №9 проводили керівники гуртків «Початкове технічне моделювання» і «Сувенірна майстерня» Баранська Ольга Анатоліївна та Нужна Катерина Володимирівна. Педагоги розповіли вихованцям про ази роботи у техніці квілінг, розкрили історію виникнення такого виду діяльності, познайомили з спеціальними матеріалами та інструментами, що використовуються в роботі, представили творчі роботи у техніці пеперокручення (друга назва квілінгу), а також, звісно, закріпили все практичним завданням. Кожен учасник майстер-класу мав змогу відчути себе ювеліром, адже квілінг це досить клопітка і витончена робота.
МК "Перші кроки у квілінг"
Учні ЗОШ І-ІІІ ст. №1 разом з керівником гуртка «Моделювання іграшок-сувенірів» Архіповою Тетяною Георгіївною 26 квітня виготовляли декор «Метелик». Дуже цікавим та пізнавальним видався майстер-клас. Старші вихованки підготували для молодших інформативні довідки, в яких розповіли про різновиди метеликів, особливості їх життя, а також людей, які займаються вивченням цього виду комах. Кожного, хто відвідав захід не покидало відчуття, що все відбувається в лузі. Та, мабуть, і там немає такої різноманітності метеликів. Тетяна Георгіївна влаштувала виставку робіт на якій представила метеликів із паперу, бісеру, тканини, пластику, дроту. Вихованці з радістю і трепетом понесли в долоньках додому свої вироби, ніби в їх руках справжній метелик.
Виготовлення декору "Метелик"
Наступного дня – 27 квітня, на філії «Фрегат» відбулося відкрите заняття гуртка «Дизайн та сувеніри», «Маки пам’яті, добра та любові». Керівник гуртка Луковська Вікторія Олександрівна поглибила уявлення дітей про мак як український символ та оберіг, знак пам’яті про воїнів, які відстоювали та відстоюють волю та свободу рідного народу, мирне майбутнє України. Вихованці дуже відповідально поставились до завдання, приготували вірші про мак, доповіді про те, що означала ця квітка в різний час у різних народів світу. Окрім того діти пограли в гру, згадали страви з використанням маку, назви поселень, які виникли від назви цієї рослини.
МК "Маки "
28 квітня в ЗОШ І-ІІІ ст. №17 закривала «Тиждень дизайнера» виставка з майстер-класом «Вироби з джинсу», керівник гуртка «Виготовлення сувенірів» Доброва Лариса Леонідівна. Педагог розповіла про історію виникнення джинсу, різновиди популярної сьогодні тканини, а також можливості її застосування для виготовлення різноманітних сувенірів, кухонних аксесуарів, органайзерів, прикрас тощо. Результатом практичної роботи стали джинсові гаманці, які учасники майсер-класу почали використовувати одразу ж після висихання клею.
МК " Вироби з джинсу"
Підбиваючи підсумки «Тижня дизайнера» Центру науково-технічної творчості учнівської молоді можна з впевненістю сказати, що тиждень видався насиченим, різностороннім та багатим на яскраві враження. До участі в заходах було залучено 123 учасники, дехто з них робив перші кроки у творчість, у когось виникли нові ідеї, а хтось вирішив записатися до гуртка.
Щоденно педагоги ЦНТТУМ працюють над виконанням головного завдання – сіють в дітях любов до творчості, створюють умови для їх самовираження, примножують красу. Такі заходи як «Тиждень дизайнера» виходять за межі кабінетів гурткових занять, тим самим розкривають перед дітьми нові можливості та сприяють залученню їх до художньо-технічної творчості.

Від stantsiya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.