Щорічно, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки. У цей день усі українці йдучи на роботу одягнуть вишиванки. У такий спосіб українці продемонструють, що вишиванка – це одяг не лише на світа, адже вишиванка є генетичним кодом українців. Як повідомили в оргкомітеті, цьогоріч не лише всеукраїнське свято, а всесвітнє, адже українці у Франції, Німеччині, США, Канаді, Португалії, Італії, Іспанії, Лівані, Португалії також одягнуть вишиванки …

Вихованці  та весь колектив  ЦНТТУМ прийшли  до закладу у вишиванках, щоб відчути подих нашого минулого і нести його у майбуттнє. На урочистій лінійці з нагоди свята дітям розповіли історію вишотої сорочки і всіх привітали зі святом.  Впродовж дня було проведено безліч заходів з даної тематики, був проведений музикальний флеш-моб «Україна вишивана».

Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці ЦНТТУМ відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Хай у ваших оселях розквітне калина, оживуть птахи й квіти на полотнах! Ми з вами усі – українці, яких об’єднує у велику родину любов до рідної землі, до пісні, до вишивки.

Від stantsiya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.