Відповідно до вимог Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2010 року (чинних в редакції від 18.07.2018 №533), Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року №176 (чинних в редакції від 07.02.2018 №181), Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.06.2017 №481-р, Плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 №231-р, Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, затверджених спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства внутрішніх справ України від 31.01.2013 року №65/80 (чинного в редакції від 22.01.2016 №37/45), Вимог до перевірки конструкції та технічного стану колісного транспортного засобу, методи такої перевірки, затверджених наказом Міністерства інфраструктури України від 26.11.2012 року №710, на виконання наказу ДОіН облдержадміністрації від 09.08.2018 року №498 «Про підвищення безпеки дорожнього руху», на виконання наказу управління освіти Первомайської міської ради від 15.08.2018 № 201 з метою запобігання дорожньо-транспортним пригодам, зниження аварійності і збереження життя учасників освітнього процесу в Первомайському Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді був виданий наказ № 53 від 17.08.2018 «Про покращення безпеки дорожнього руху» згідно з яким:

      – 06.09.2018 на нараді при директорові № 6 було обговорено, за участю працівників Національної поліції, проблему запобігання травмування та загибелі дітей на дорогах, шляхи покращення вивчення вихованцями норм безпечної поведінки в процесі дорожнього руху;
      – з метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху у ЦНТТУМ в період з 15.09.2018 по 27.09.2018 було проведено 28 виховних заходів та бесід з правил дорожнього руху та правил користування громадським транспортом, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху;
      15.09.2018 вихованці гуртка «В’язунчики» під керівництвом Добровольської О.О взяли участь у практичному занятті «Азбука дорожнього руху!». Педагог вміло та цікаво побудувала заняття, на якому діти в ігровій формі пригадали правила дорожнього руху, закріпили знання про дорожні знаки і наостанок виготовили «Дерево золотих правил».

 


       18.09.2018 вихованці гуртка «Початкове технічне моделювання» разом з Баранською О.А., працювали над темою «Безпека на дорозі – показник культури нації». Діти підготували повідомлення про статистику дорожньо-транспортних пригод та їх причини, обговорювали ситуації, що призводять до травматизму, розв’язували цікаві задачі. Вкінці виховного заняття зробили висновок, що лише наша небайдужість до свого і чужого життя, особиста дисциплінованість може змінити ситуацію на наших дорогах.

       20.09.2018 року працівники поліції завітали на відео лекторій «Дорожньо-транспортна безпека», який проходив на базі ЗОШ №17 (гуртки «Виготовлення сувенірів», керівники Сербенюк І.В., Доброва Л.Л.). Діти з великим задоволенням переглядали запропонований відеоматеріал, розказували про безпеку дорожнього руху, ділилися досвідом пішоходів, розповідали про ситуації, які з ними траплялися. Після перегляду ролика обговорили побачене і вирушили разом з представником поліції та керівниками гуртків на вулицю до світлофора для відпрацювання навичок правил дорожнього руху. Особливу ж увагу правоохоронці приділили способам та прийомам навчання Правилам дорожнього руху. Адже щодня, іноді навіть не помічаючи цього, кожен дорослий стає прикладом поведінки на дорогах для десятків маленьких пішоходів, велосипедистів та пасажирів.
Керівник гуртка «Сувенірна майстерня» Нужна Катерина Володимирівна провела дуже змістовне розважальне заняття «Безпека на дорозі – безпека життя», на протязі якого діти розгадували загадки, грали в ігри, поглиблювали свої знання з історії дорожнього руху.


          21.09.2018 року за допомогою гри повторили правила дорожнього руху, закріпила знання малечі з безпечного поводження на дорозі в ДНЗ № 3 керівник гуртка Доброва Л.Л.
Під час вікторини з правил безпеки на дорозі «Веселий пішохід» Лариса Леонідівна перевірила навички вихованців у вирішенні нестандартних ситуацій на дорозі, уміння застосовувати знання з правил дорожнього руху. Використала вікторину для вироблення уважності, виховання впевненості у необхідності дотримання правил безпеки під час руху транспорту та під час руху пішоходів.
          24.09.2018 Пройшли години спілкування «У гості до світлофора Моргайчика» (гурток «Сувенірна скарбничка», керівник Ольховська Л.М.) та «Будь уважним на дорозі» (гурток «Моделювання іграшок-сувенірів», керівник Архіпова Т.Г.)


         25.09.2018 року співробітник сектору реагування патрульної поліції м. Первомайська спільно з керівниками гуртків: Баранська О.А. «Початково-технічне моделювання» та Нужна К.В. «Сувенірна майстерня», що діють на базі ЗОШ №9 провели інтегроване заняття-навчання. Дітлахи з радістю зустріли представника поліцій, адже можливість власноруч доторкнутися до спеціального автомобілю та поспілкуватися з поліцейськими стала чудовим проведенням часу та пізнавальним моментом позакласної роботи. В ігровій формі малечі було роз’яснено правила дорожнього руху, наголошено на небезпеці, яку несе автотранспорт та вивчено знаки, що регулюють безпечний рух пішоходів.
Керівник судномодельного гуртка Савва А.Ю. 27.09.8018 провів виховну годину «Знай та виконуй Правила дорожнього руху» у формі інтерактивної бесіди із застосування фото та відеоматеріалів профілактичної роботи із безпеки дорожнього руху. Вихованці повторювали правила дорожнього руху, розглядали ситуації на дорогах, ділилися своїми знаннями з однолітками, розгадували загадки, виконували завдання Світлофора, пригадали види та значення дорожніх знаків, відповідали на питання вікторини.
Практичні вправи «Увага! Діти на дорозі!» провів з вихованцями керівник автомодельного гуртка Луковський Р.В. під час яких, діти закріпили свої знання на практиці.


       Виховні години, які були проведені в гуртках «Радіоелектронне конструювання та «Комп’ютерне програмування» показали, що діти мають достатній рівень знань про те, де в яких місцях треба переходити вулицю, як діяти в екстремальних ситуаціях, щоб зберегти своє життя та залишити у безпеці інших.
Успішно пройшов конкурс малюнків «За безпечний рух на дорогах!», серед вихованців закладу. Багато дітей виявили бажання розкрити свої творчі здібності у мистецтві. Малюючи тротуари, дорожні знаки, пішоходів на проїжджій частині діти висвітлювали свої ідеї, оригінальність, фантазію. Небайдуже ставлення батьків до виховання та розвитку своїх дітей допомогло більш творчо та серйозно розкрити зміст теми малюнка.
    – проведена робота по оновленню і обладнанню куточків безпеки дорожнього руху;
    – розгорнуто широку, цілеспрямовану роз’яснювальну роботу з безпеки на дорогах за допомогою наочної агітації. Виготовлено     та розповсюджено 100 листівок «Увага! Діти на дорозі!»
    – статтю про результати проведення профілактичних заходів опубліковано на сайті ЦНТТУМ, а також подано до друку в газету      «Всесвіт»

Від stantsiya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.