України

Управління освіти

Первомайської міської ради

                     Миколаївської області                           

                                Первомайський центр науково-технічної творчості учнівської молоді                                   

55213 Миколаївська обл., м. Первомайськ, вул. Бебюш Капон, 2а   тел.: 7-57-40;     

http://snttum1937@ukr.net, www.cnttym.in.ua

 

       НАКАЗ

01.09.2023                                                                                            м. Первомайськ                                                                                                    № 86

                

Про алгоритм дій для педагогів

у разі проведення занять і увімкнення

сигналів тривоги

 

Статтею 1 Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64\2022 «Про введення воєнного стану в Україні» 24 лютого 2022 року в Україні введено воєнний стан, з метою організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, гарантування безпеки дітей та працівників закладу,

НАКАЗУЮ:

  1. Провести попередні заходи з підготовки усіх учасників освітнього процесу щодо алгоритму дій у разі увімкнення сигналів тривоги.
  2. У разі увімкнення сигналу тривоги усі учасники освітнього процесу, які перебувають на території закладу, зобов’язані пройти в укриття.
  3. Ознайомити працівників закладу та вихованців з місцем розташування укриття фонду захисних споруд цивільного захисту, правилами поведінки під час переміщення до укриття та перебування в ньому.
  4. Наголосити вихованцям про наявність необхідних речей, які учасники освітнього процесу повинні взяти із собою в укриття.
  5. Встановити покажчики напрямку руху до укриттів для швидкого та безпечного переміщення усіх учасників освітнього процесу.
  6. Призначити завідуючу господарством, Олену КРАМАРЕНКО відповідальною особою за переміщення до укриття учасників освітнього процесу у супроводі керівника гуртка , який після завершення небезпеки та оголошення відміни сигналу організує повернення учасників освітнього процесу до запланованих заходів, а також перевірятиме наявність дітей в укритті та у приміщеннях закладу освіти після завершення небезпеки.
  7. Керівник гуртка сповіщає вихованців про загрозу, а батьків – про переміщення дітей до укриття, організовує швидку евакуацію згідно плану (шикування, перерахунок, вихід з кабінету, рух до укриття, перерахунок в укритті).
  8. Вихованці, які знаходяться на подвір’ї закладу, під час сигналу оповіщення повинні самостійно рухатися до найближчого укриття фонду захисних споруд.
  9. Відповідальним особам після оголошення сигналу оповіщення перевірити всі приміщення закладу на відсутність у них учасників освітнього процесу та працівників закладу, по завершенню перевірки прямувати до найближчого укриття.
  10. У середині захисної споруди відповідальні особи повинні допомогти учасникам освітнього процесу швидко та спокійно зайняти місця.
  11. Під час перебування в захисній споруді керівникам гуртків та відповідальним особам здійснювати необхідну підтримку, заходи для комфортного та спокійного перебування дітей в укритті.
  12. Після завершення небезпеки та оголошення про відбій тривоги, педагогам та відповідальним особам слідкувати за тим, щоб вихід усіх учасників освітнього процесу з укриттів здійснювався колонами або групами.
  13. У випадку присутності дітей з ООП – попередньо проводити з ними навчання та бесіди, передбачити швидке та спокійне переміщення до укриття, спеціальне місце та заходи, що будуть здійснюватися в укриттях для максимального залучення до них дітей з ООП.
  14. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

Директор ЦНТТУМ:                 Ірина СЕМЕНОВА

 

З наказом ознайомлені:                        Ольга БАРАНСЬКА                          Катерина НУЖНА

Ігор ЧИСТОВ                         Людмила ОЛЬХОВСЬКА                 Олена КРАМАРЕНКО

Олена СЕМЕНОВА               Алла РОТАР                                      Ольга ДОБРОВОЛЬСЬКА

В’ячеслав КРЕМПОВСЬКИЙ

 

Від stantsiya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.