31.01.22
Тема.Розвиток космонавтики в Україні.
Виготовлення космічного корабля.
Космонавтика – величезний каталізатор сучасної науки і техніки, що став за невидано короткий строк одним із головних рушіїв світового науково-технічного прогресу. Вона стимулює розвиток електроніки, матеріалознавства, машинобудування, обчислювальної техніки, енергетики і багатьох інших галузей народного господарства.
Космонавтика України — це діяльність України в сфері надання космічних послуг та вся її діяльність пов’язана з космосом. Українські конструктори, вчені та науковці зробили значний внесок в розвиток світової космічної науки.
Саме на території нашої держави, та саме українськими вченими визрівали ідеї міжпланетних перельотів, та пророблялась теорія ракетної техніки. Українські підприємства зіграли й продовжують займати лідируючі позиції в світовій космонавтиці.
Україна має півстолітній досвід космічної діяльності.
Космос для України це засіб інтеграції у світовий науковий простір. Це практичне використання для майбутнього України, телекомунікацій, природних ресурсів, пошуки корисних копалин, моніторинг лісів, земельних угідь та екологія. Космічні технології тепер служать народу України та людству вцілому.
Україна є і буде буде активним учасником реалізації космічних програм Європи та світу.
Україна — визнана в світі космічна держава. Вона входить до п’яти провідних країн на ринку космічних послуг і технологій. До української ракетно-космічної галузі входять 40 підприємств. Провідним центром серед них є всесвітньо відоме конструкторське бюро «Південне» та виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод» у Дніпропетровську. Там створюють та серійно виробляють ракети-носії, космічні апарати, системи управління, орієнтації і траєкторних вимірювань. Великими досягненнями українських фахівців стало створення космічних апаратів «Січ-1», «Океан-О», «АУОС» та «Мікрон», ракетоносіїв «Зеніт-3SL», «Дніпро», «Циклон-3».
Україна, як справжня космічна держава має чималу кількість видатних творців та теоретиків космонавтики. Її вчені багато зробили для розвитку світової космічної науки. Зокрема, на Південному машинобудівному заводі в Дніпропетровську сконструйовано і виготовлено понад 400 штучних супутників землі. Великий внесок в освоєння космічного простору зробили такі видатні вчені країни, як С. Корольов, В.Челомей, М. Янгель, Ю. Кондратюк, В. Уткін.
Україна могла б бути сьогодні одним з дійсних лідерів космонавтики. В Україні народилися й тривалий час вели діяльність видатні творці космічної техніки. Один тільки конструкторський доробок киянина Гліба Лозино-Лозинського давав всі підстави для цього. З 1965 року Лозино-Лозинський почав працювати на космонавтику, де розробив унікальний напрямок орбітальних легких літаків, першим з яких був одномісний керований орбітальний апарат «Спіраль». З 1976 року в очолюваному Лозино-Лозинським НВО «Молнія» розроблялися орбітальні кораблі «Бор» та «Буран». Наприкінці 80-х років Лозино-Лозинський розробив унікальну багаторазову авіаційно-космічну систему виведення «МАКС», яка й понині випереджає все наявне в світі. Ця система складалася з летючого аеродрому — українського літака Мрія та пілотованого космічного літака «Блискавка».
В 1994 році ця система МАКС отримала всі можливі нагороди й відзнаки на всесвітньому авіасалоні в Брюсселі.
Велике космічне минуле дає шанс на велике майбутнє. Оскільки більше половини системи «МАКС» виробляється в Україні. В Дніпропетровську виготовлявся паливний бак, а також в Києві виготовлений літак «Мрія», а другий зразок знаходиться в напів-готовому стані й його можна добудувати одразу для використання в якості літаючого космодрому.
За даними Державного космічного агентства України, на нашу промисловість припадає щороку від 9% до 11% усіх ракетних запусків у світі. Тим більше що Київ бере участь в розробці розгінних блоків для вантажних ракет в проектах НАСА та Європейського Союзу і будує для них блоки ракет.
В програмі з освоєння космосу Україна планує запустити ще один власний супутник для дистанційного вивчення ситуації на поверхні землі та в її надрах і відправити апарат на Місяць. За умов фінансування космічної програми на рівні 60 млн. гривень ($7,5 млн) ці показники та досягнення є непоганими.
Україна бере участь в американському проекті «Taurus II» і будує першу ступінь ракети.
З Європейським Союзом перспективи більш позитивні. Адже тут Україна за один крок від ратифікації угоди про співпрацю.
Приступимо до виготовлення космічного корабля.
Для того, щоб виготовити космічний апарат, необхідно роздрукувати та вирізати його розгортку.
Робимо біговку по пунктирним лініям, це лінії згину.
За допомогою клапанів склеюємо корпус.
Верхню кришку заклеюємо.
Дно можна залишити, воно буде відкриватися.
Таким чином космічний апарат може виступати в ролі коробочки.
Склеюємо ноги нашої конструкції, відгинаємо два клапани в різні боки.
За їх допомогою приклеюємо ніжки до корпусу в місця, що позначені білими квадратиками.

Від stantsiya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.